Nom científic: Salix alba
Nom català: Salze
Descripció
El salze està emparentat amb els populus, trèmol, àlber, pollancre.
Observacions
L’escorça del salze conté àcid salicílic, d’aquí el nom d’aquest àcid. Els laboratoris farmacèutics sabien del seu poder antipirètic i analgèsic de l’escorça del salze i analitzant els continguts van veure que era degut a l’àcid salicílic. Com que el producte era massa àcid es va suprimir un dels seus grups àcids (el fenol) de forma que l’organisme el toleri millor.
L’àcid salicílic té moltes aplicacions, entre elles la de conservant ja que protegeix dels fongs i bacteris sobre tot en productes amb un component aquós. També es pot utilitzar com antisèptic bucal
Segurament
A àcid, S salicílic i pirina de piros (febre, temperatura).
Caràcters diferencials
Tipus: Arbre
Disposició de les flors: Imperceptibles
Disposició de les fulles: Esparsa
Complexitat de la fulla: Simple
Tipus de nerviació: Penninèrvia
Tipus de fruit: Nou o aqueni