684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Salze

Nom científic: Salix alba

Nom català: Salze

Descripció

El salze està emparentat amb els populus, trèmol, àlber, pollancre.

Observacions

L’escorça del salze conté àcid salicílic, d’aquí el nom d’aquest àcid. Els laboratoris farmacèutics sabien del seu poder antipirètic i analgèsic de l’escorça del salze i analitzant els continguts van veure que era degut a l’àcid salicílic. Com que el producte era massa àcid es va suprimir un dels seus grups àcids (el fenol) de forma que l’organisme el toleri millor.

L’àcid salicílic té moltes aplicacions, entre elles la de conservant ja que protegeix dels fongs i bacteris sobre tot en productes amb un component aquós. També es pot utilitzar com antisèptic bucal

Segurament

A àcid, S salicílic i pirina de piros (febre, temperatura).

Caràcters diferencials

Tipus: Arbre

Disposició de les flors: Imperceptibles

Disposició de les fulles: Esparsa

Complexitat de la fulla: Simple

Tipus de nerviació: Penninèrvia

Tipus de fruit: Nou o aqueni

Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad