Càdec



Ubicació imatge: A29 El Paller de tot l'any (Vallès Occidental) - 07/06/2018

Tornar

Càdec

Nom científic: Juniperus oxycedrus
Nom català: Càdec
Altres noms: -

Caràcters diferencials

Tipus: Arbust
Color de la flor: -
Disposició de les flors: Imperceptibles
Tipus de flor: -
Nombre de pètals: -
Calze: -
Disposició de les fulles: Oposada
Complexitat de la fulla: Simple
Tipus de nerviació: Paral·lelinèrvia
Tipus de fruit: Carnós

Observacions

L'oli de càdec és un oli essencial fosc, aromàtic i amb una forta olor, s'obté de la fusta d'aquest arbust. S'utilitza en cosmètica, productes pel tractament de la pell i com a incens. Molt rarament ha causat reaccions al·lèrgiques severes en infants. Extret de Wikipedia)Fa anys era utilitzat com antihelmíntic especialment quan una criatura es rascava l'anus a causa de la picor produïda pels cucs.