684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Card marià

Torrent de Can Llobet, Valldoreix
16/05/2020

Nom científic: Silybum marianum

Nom català: Card marià, Card burral, Card clapat, Card gallofer, Card lleter, Cardassa, Cardot, Carxofa de burro, Escardot gros

Altres noms: Cast: Cardo borriquero, Cardo lechal, Cardo lechero, Cardo mariano; Anglès: Blessed thistle, Milk thistle; Francès: Chardon-marie

Observacions

Les bràctees de la inflorescència (sèpals) estan proveïdes de punxes molt agudes. Degudament eliminades les bràctees espinoses es poden menjar com a carxofetes (carxofes de burro). Malgrat l’absència de lígules se li ha adjudicat més de 6 pètals per pertànyer a la família de les compostes.

Caràcters diferencials

Tipus: Herba

Disposició de les flors: Capítol

Color de la flor: Morat

Tipus de flor: Actinomorfa

Nombre de pètals: més de 6

Calze: Sèpals separats

Disposició de les fulles: Esparsa

Complexitat de la fulla: Simple

Tipus de nerviació: Penninèrvia

Tipus de fruit: Nou o aqueni

Galeria d'imatges

16/05/2020

Torrent de Can Llobet, Valldoreix

16/05/2020

Torrent de Can Llobet, Valldoreix

16/05/2020

Torrent de Can Llobet, Valldoreix

Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad