684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cardo

Valldoreix

Nom científic: Dipsacus fullonum

Nom català: Cardo, cardó, escardot

Altres noms: Castellà: Cardencha, Anglès: Teasel

Observacions

La flor consisteix en un receptacle oblong on s’insereixen les flors petites (falsos pètals) i unes bràctees a la base (falsos sèpals) molt llargs i amb punxes.
Fou emprada per a cardar la llana de les ovelles.

Caràcters diferencials

Tipus: Herba

Disposició de les flors: Capítol

Color de la flor: Rosa

Tipus de flor: Actinomorfa

Nombre de pètals: més de 6

Calze: Sèpals separats

Disposició de les fulles: Oposada

Complexitat de la fulla: Simple

Tipus de nerviació: Penninèrvia

Tipus de fruit: Nou o aqueni

Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad