684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

5e Tastet del VEN – Vins de la France

5e Tastet del VEN – Vins de la France

Festes

Restaurant Tapas Road

28/06/2022

20:00

Descripció

VINS DE LA FRANCE

Ja fa temps que tocava un tastet “líquid” no? Per tant, us convidem a un tast de vins de les zones vinícoles més prestigioses d’aquest país, bressol dels grans vins.

Tindrà lloc al restaurant “Tapas Road” situat a la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, 55 de Valldoreix. Ens trobarem a les 20 h i, aquest cop, tal com ho requereix el guió, començarem pel tast de vins. El tast serà presentat i dirigit per Bruno Lelièvre, expert i professional en vins francesos. Per a que us situeu una mica, és el marit de la Claudia Salamonesco, que molt amablement em va oferir aquesta oportunitat. El tast anirà acompanyat per un petit PowerPoint per fer les coses més entenedores. Després farem un sopar informal a base d’un pica-pica, per acomiadar-nos amb una mica de coca, ja que serà la revetlla de Sant Pere.

El programa constarà d’un tast de vins criats en algunes de les regions vinícoles més reconegudes de França, com la Borgonya, Bordeus, Côtes du Rhône, i alguna raresa amb la que el Bruno ens sorprendrà… Vull aprofitar per agrair-li el temps que ja ha dedicat a aquesta trobada, així com la seva amabilitat i predisposició.

Com sempre, el VEN us convida al tast, mentre que el sopar anirà a càrrec de cadascú. Tindrà un cost aproximat d’uns 18 € per persona.

Us agrairé que ens comuniqueu la vostra participació amb la màxima garantia possible, ja que el nombre de participants és limitat i ens reserven el local exclusivament per a nosaltres.

Estic segur que aquest nou tastet del VEN ens farà gaudir dels petits plaers de la vida… i de la nostra amistat!

 

Per anar fent boca, us avanço unes notes sobre una de les característiques principals del vi: l’aroma.

Un aroma és un conjunt de sensacions naturals pròpies d’un vi percebudes per l’olfacte. Poden procedir de la varietat del raïm (primàries), del procés de fermentació alcohòlica o malolàctica (secundàries), o aparèixer durant el procés d’envelliment del vi (terciàries).

Distingim les següents aromes o olors en els vins:

  • AFRUITADES: recorden les fruites fresques, com el gerd, el plàtan, la poma, les fruites tropicals, o les fruites seques (avellanes, ametlles ..).
  • ANIMALS: recorden la caça, el cuir, el pèl
  • BALSÀMIQUES: penetrants, donen sensació de
  • D’ESPÈCIES: recorden el clau, la canyella, el
  • EMPIREUMÀTIQUES: Són les olors de suro, de floridura o de
  • FLORALS: recorden alguna flor (la rosa, la violeta).
  • HERBÀCIES: recorden la menta, el pi, el llorer, el ..
  • FUSTOSES: recorden el
  • VERDES: pròpies de vins molt àcids. Mmmmm, continuarà…

Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad