684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A130-131 Canalda (Solsonès)

A130-131 Canalda (Solsonès)

Cims i muntanyes

Solsonès

03/06/2021

09:00

Descripció

Canalda 2021
Aquesta era una estada que teníem pendent de l’any 2020 i que va ser anul·lada per la pandèmia.
Sortim en dos grups ( en total 21 persones) el primer aprofita el temps per visitar Olius amb la seva imposant cripta, després el Monestir del Miracle i s’acosta per a fer un bon tec a Su. El segon grup surt més tard i al passar en cotxe per les cingleres del Clot de Vilamala on abans, segons els dits populars, hi havia Montserrat de cap per vall,  ens acollonim força pensant que era la ruta que volíem fer l’endemà.
L’arribada al conjunt de Puig Arnau ens sorprèn positivament la magnífica infraestructura del conjunt de cases amb una situació paradisíaca als peus de la Roca Canalda i veiem com algun ruc català de la zona es delecta amb la música de flauta. Quan veiem el menjador tant ben guarnit per sopar a l’estil de l’edat mitjana ens acaba de tocar la fibra.

El primer dia decidim no anar al Clot de Vilamala per por de relliscar per les pluges dels dies anteriors i fem una espectacular ruta cap al “Cap del Pla” baixant cap al riu Canalda amb el seu rocam espectacular, passant per alguna cova i al final amb un tram pel riu sec força complicat amb alguna grimpada una mica exigent.

El segon dia decidim anar per la zona de Roca Canalda que resseguim per baix i a on encara son ben evidents les construccions de pedra que sota la paret s’havien fet i fins fa pocs anys encara habitates (“Casa La Rita”). Sort que no vam fer la excursió llarga doncs la ruta que seguíem no tenia continuïtat i  la Roser que ens va venir a buscar per poder arribar a l’hora a dinar.

En definitiva, lloc encantador, companyia immillorable i ja ens ho mereixíem després de més d’un any d’aïllament social.
Salut i cames

Josep M Pujols

Canalda

Canalda, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad