684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A174- Cims d’Estiu – Vignemale (3297 m)

A174- Cims d’Estiu – Vignemale (3297 m)

Cims i muntanyes

Vignemale

07/07/2022

05:00

Descripció

Crònica gràfica de l’ascensió al Vignemale, 3297m., pels socis del VEN: Jaume, Cristina, Carles, Emília, JM Pizà, Isidre, conjuntament amb la magnífica col•laboració dels muntanyencs Miquel Vinardell, Tolo i Miguelín de Cremats pels Cims de Masnou, en Joan Pera monitor d’escalada i escalador que celebrava els 50 anys de la seva primera pujada a aquesta muntanya i en Pep Parés dels Dillunaires de Masnou, com jo.
Pujada al Vignemale 3297 m. Sortida i inici de l’ascensió des de la Cabane de Milhas a la vall d’Ossoue, pas de primeres congestes de neu fins a les coves de Bellevue a uns 2400 m.
Pas per la morrena de la gelera amb roca arrossegada, rierols de desgel i roca polida per l’acció del moviment d’avanç de la gelera fins arribar a l’inici actual de la gelera on ens posem grampons per pujar per la gelera.
Ascensió per la gelera fins al coll (3198 m) on ens reagrupem.
Des del coll de la gelera on estem reposant i menjant es veu la seva magnitud i el pic de Vignemale o Pique Longue, el del mig de la imatge, que té a la base tres llengües de neu, hem d’arribar a la del mig per pujar al cim, ampliant es pot veure el camí i algunes persones.
Jo arribant sol, l’últim, a la base del pic on ens traiem grampons i deixem motxilles i pals per iniciar la grimpada final.
Grimpada i desgrimpada del cim.
Gaudim del cim i les seves vistes.
Baixant fins al final de la gelera, traiem grampons i recuperem forces.
El Taillon, la Bretxa de Roland i el Marborė.
Baixada fins a l’inici recuperant paisatges.

Isidre Vaqué

Vignemale

Vignemale

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad