684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A86 Salts i gorgues del Tenes (St.QuirzeSafaja)

A86 Salts i gorgues del Tenes (St.QuirzeSafaja)

Cims i muntanyes

Sant Quirze de Safaja

30/01/2020

08:00

Descripció

Per les Baumes, Gorgues i Salts d’Aigua del Tenes

16 km i 535 m de desnivell acumulat
Velocitat mitjana de 3,2 km/h
Temps en moviment : 04:51 h
Temps parat : 00:48 h
Alçada màxima conquerida 706 m

Crònica :

Sembla mentida de que tant a prop de casa puguem trobar aquests racons tant espectaculars !!!.
La sortida ha estat un xic aventurera doncs en dues ocasions no hem pogut creuar el riu Tenes, malgrat els nostres esforços i iniciatives, per massa cabal i perquè els ponts i les passarel•les se les havia endut el temporal de la darrera setmana. Per això hem hagut de donar una bona volta i la ruta inicial de 13 km ha passat a 16 km. !! (veure diferència en el mapa adjunt de fotos)
La primera sorpresa “La Balma de l’Espluga” amb l’espectacular salt d’aigua, després hem encarat cap al riu Tenes i a la zona del càmping ja no ha estat possible creuar-lo i hem hagut de refer la ruta ( un tros per carretera) cap a la zona del Molí de Llobateres i Molí de Baix on hem esmorzat en un marc incomparable tot contemplant la força de l’aigua de camí cap al Salt de Sant Miquel del Fai.
Els corriols s’han anat succeint fins arribar ja a la vall de St. Miquel del Fai on el seu salt i les muntanyes del seu voltant vessaven aigua arreu.
Més endavant i sempre per llocs feréstecs, fonts, corriols i alguna pista, i amb bona marxa hem arribat a punt per un bon dinar ben merescut !!!

Salut i cames

Josep M Pujols