684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A88 Per la Serra de Rubió (Anoia)

A88 Per la Serra de Rubió (Anoia)

Cims i muntanyes

Rubió

13/02/2020

07:45

Descripció

100 Cims-Anoia. ‘Puig de St. Miquel (733m)

15,5 km i 398 m de desnivell acumulat
Velocitat mitjana de 3,2 km/h
Temps en moviment : 04:41 h
Temps parat : 00:33 h
Alçada màxima conquerida 733 m

Crònica :

Llarga i còmoda ruta semi-circular la d’avui on 14 eixerits caminaires després de visitar Rubió i contemplar el retaule de l’església de “Sta Maria de Rubió” adossada al Castell del mateix nom, hem enfilat cap a la Plaça de les Bruixes i seguit el barranc de les Marrinxes per ascendir finalment al Puig de St. Miquel de 733 m amb bones vistes de la comarca i dels molins de vent del parc eòlic.
Llavors per una petita tartera i de forta baixada cap a “St. Pere d’Ardesa” ermita romànica ben restaurada on hem esmorzat.
Seguint pels camps verds de cereals contemplant els ametllers florits i carenejant per la “Costa de St. Salvador” assolim finalment la “Rasa dels Sis Gats” després d’alguna petita relliscada pels bonics corriols que hi portaven.
Per fi arribem a la Riera de Rubió per gaudir de les seves aigües i de l’estany que s’hi forma en el qual un parell d’ànecs ens han acompanyat fins a la “Font Torredenuca”.
Un petit lapsus ha suposat fer marrada i finalment ja als Plans de Rubió després dels 15 Km a dinar al “Local Social de Rubió” molt recomanable i de molt bona relació preu-qualitat.

Salut i cames

Josep M Pujols