684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A91 Quatre ermites de Montserrat

A91 Quatre ermites de Montserrat

Cims i muntanyes

Monestir de Montserrat

05/03/2020

07:45

Descripció

Les 4 ermites de Montserrat per la Canal del Pou del Gat

11 km i 602 m de desnivell acumulat
Alçada màxima 1061 m
Velocitat mitjana de 2,7 km/h
Temps en moviment : 04:05 h
Temps parat : 01:03 h

 

Atractiu, variat i una mica exigent recorregut circular des de Montserrat que ens porta a resseguir quatre de les ermites que es troben prop del Santuari: la Trinitat, Sant Benet, Sant Salvador i Santa Anna, pujant per la canal del Pou del Gat i el camí de l’Arrel i baixant pel Pla dels Ocells, el Pas dels Francesos i el Torrent de Santa Maria.

Ruta que, segons havíem llegit, ens semblava força difícil per l’arriscada pujada per la canal del Pou del Gat però que la vam superar amb menys dificultat de la esperada.

El dia es presentava bo però a Montserrat el vent bufava de valent i alguns es van haver d’abrigar malgrat les previsions de bonança.
Allí estaven els esplèndids rocams de La Mòmia, La Roca de St Salvador, La Prenyada, El Gat, La Panxa del Bisbe …… tots ells espectaculars formant aquesta diversitat de la serralada montserratina.

Encara ens va donar temps d’escoltar la Salve i el Virolai en les veus de l’escolania al Monestir ( impressiona i emociona !!!! ), i seguint el Camí dels Degotalls ornamentat amb monuments a artistes de renom i majòliques marianes, que són una bona representació de les advocacions que el poble català ha donat a la mare de Déu, arribarem al cotxes.

Vam carregar molta energia, (pregunteu-li a la Sandra !!!), i amb la gana que portàvem vam fer content el cuiner del Casot

Salut i cames

Josep M Pujols

Monestir de Montserrat

Monestir de Montserrat

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad