684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A92 Rieres del Grau i de Clarà (Avià-Berguedà)

A92 Rieres del Grau i de Clarà (Avià-Berguedà)

Cims i muntanyes

Avià

12/03/2020

07:30

Descripció

Rieres del Grau i de Clarà

14,5 km i 630 m de desnivell acumulat
Alçada màxima 1048 m
Velocitat mitjana de 3 km/h
Temps en moviment : 04:44 h
Temps parat : 00:47 h

Hem sortit de bon matí d’Avià fent un trosset per carretera per enfilar-nos molt verticalment cap als Cingles de Coforb, pujada que l’hem patit per la seva verticalitat i també per la calor desmesurada per l’època de l’any. Un cop arribat al Coll del Morral hem pogut observar com uns agosarats parapentistes es llençaven cap a la plana aprofitant la cinglera.
Poc després hem trobat el Saltant del Grau amb les seves Balmes i espectacular cascada on hem fet un mossec per agafar forces després de la suada de Coforb. La Balma dels Forats amb el seu gorg i salt d’aigua és un lloc paradisíac que no ens hem cansat d’admirar.
Més enllà passem per la magnífica casa El Grau enllaçant amb el Pla de Barons i sempre per infinitat de corriols on divisem a la llunyania el Cingle de Serrapinyada per sota d’on discorre la Riera de Clarà que no vam visitar ( ho deixarem per un altra ocasió ).
En definitiva una sortida prou exigent i ombrívola per corriols amb bones vistes panoràmiques i la espectacularitat dels gorgs, salts d’aigua i balmes.

Salut i cames

Josep M Pujols

Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad