684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A94 Valldora-Busa (Solsonès)

A94 Valldora-Busa (Solsonès)

Cims i muntanyes

Valldora

25/06/2020

08:00

Descripció

Pujada al Pla de Busa per les escales

14,5 km i 790 m de desnivell acumulat
Alçada màxima 1325 m
Velocitat mitjana de 3 km/h
Temps en moviment : 04:50 h
Temps parat : 01:02 h

Després del maleit confinament calia fer una sortida de recuperació i aquesta zona del Solsonès no ens ha decebut.
Hem sortit de la Masia Pujol de la Vall d’Ora de bon matí enfilant el Grau d’Orriols i visitant les baumes del mateix nom. El camí es fa perdedor doncs la traça que seguíem no tenia la suficient exactitud, però amb el Jaume al davant es fa tot més fàcil.
Ja es comencen a albirar les enormes parets que formen aquests cingles de Busa i ens preguntem com podem superar-les si no es veu cap camí. Passem per davant de Cal Cabreró una gran mas restaurat amb molt de gust amb unes vistes excepcionals i de sobte ens trobem davant la paret rocosa on una enorme i llarga escala metàl•lica ens servirà per fer una grimpada molt vertical i fins a trobar un cable collat a la paret que ens permet acabar d’arribar a la part superior o Pla de Busa després de una bona suada.
Els paisatges des de dalt impressionen, els voltors estaven a l’aguait i la verdor de la plana, segons algun entès, semblava com si fóssim a Suïssa.
Una baixada que no s’acabava ens porta a contemplar el Pedraforca, Serra d’Ensija i Serra dels Verds com sempre ben assessorats per l’Isidre fins a arribar a St. Pere de Graudescales on després d’una visita exterior ens donem el gust de fer-nos “un banyito” com diu sempre la Sandra.
El dinar a la masia Pujol ens fa oblidar el temps de pandèmia i ens ajuda a recuperar forces però ha estat impossible d’acabar-s’ho !!!
Alguns encara després hem tingut la sort de poder-nos banyar en aigües cristal•lines abans de que caigués un bon ruixat.

Salut i cames

Josep M Pujols

41.640751

41.640751,1.991463

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad