684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

A95 Puig de La Bassegoda (Alt Empordà)

A95 Puig de La Bassegoda (Alt Empordà)

Cims i muntanyes

Albanyà

09/07/2020

06:30

Descripció

Pujada al Puig de La Bassegoda

12 km i 660 m de desnivell acumulat
Alçada màxima 1424 m
Velocitat mitjana de 3,1 km/h
Temps en moviment : 03:50 h
Temps parat : 02:04 h

Sortida al Puig Bassegoda. 1.367m. des de la Collada de Can Nou. Albanyà.

Som un grupet de sis senderistes en un dia assolellat i un xic enteranyinat. Fa calor d’estiu i el vent no fa acte de presència. Sort que el camí, ben marcat, és ombrejat i transcorre principalment per entre boscos d’alzines, algunes d’elles majestuoses, de tronc i brancam gruixuts i recargolats. La troballa singular ha estat un bonic faig amb els seus fruits, les fages, que alguns de nosaltres no havíem vist mai. Sabem que aquests fruits no es produeixen regularment sinó en cicles aproximats de set anys.

El camí de pujada ens mostrava una herba verda i crescuda amb ganes d’acaronar-la i entre ella veiem plantes i flors abundants com la Lleteresa, l’El·lèbor, l’Espunyidella groga i també la blanca amb les seves flors minúscules. Força papallones ens acompanyen al llarg del camí.

Després d’un fort recorregut ascendent , per entomar el cim , fem una bona grimpada , que amb l’ajuda de cadenes i  ganxos clavats a la roca ens faciliten l’ascens. Al capdamunt una vista esplendorosa on reconeixem el massís del Canigó i, altres cims i pobles.

La tornada la fem per una pista assolellada on el descens es fa suaument i els nostres genolls ho agraeixen.

Dinem al restaurant del càmping Bassegoda Parc on podem, a la piscina, prendre un bany reconfortant i un bon dinar que gaudim  amb la  companyia dels amics.

Salut i bones cames, com ens diu en Joe.
Emília Besora

Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad