684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cicle de conferències del VEN “El dret a morir dignament i la nova llei d’eutanàsia”

Cicle de conferències del VEN “El dret a morir dignament i la nova llei d’eutanàsia”

Conferència

Casal de Cultura de Valldoreix

02/06/2023

19:00

Descripció

“El dret a morir dignament i la nova llei d’eutanàsia”

per la Dra. Montserrat Sala, de l’Associació Dret a Morir Dignament Catalunya (DMD Catalunya)

 

Aquest dret fonamental de tot ésser humà ha estat llargament esperat, alhora que controvertit. Requerit per uns i rebutjat per altres, finalment va prendre cos legalment en la Llei publicada el 2021. Catalunya és la Comunitat capdavantera de l’Estat pel que fa al grau d’implantació de la Llei, el qual es veu decisivament influït pels partits polítics majoritaris en els diferents governs. En l’àmbit europeu es pot dir que, actualment, Catalunya s’emparella amb països com Holanda, Bèlgica o Suïssa. Un dels aspectes més crítics i sensibles és el de garantir el compliment de la decisió personal de l’individu, sense deixar cap mena de possibilitat a la manipulació o la mala interpretació. El consentiment degudament informat de la persona és l’única voluntat que té valor, i per això és estrictament gestionat mèdica i legalment.

Ara és necessari difondre les novetats assolides, amb l’objectiu que tothom sàpiga els drets que té sobre aquest tema i la postura que pot defensar davant possibles postures conservadores que encara es poden donar dins de l’estructura sociosanitària.

Coneixeu les diferències entre sedació, mort assistida o eutanàsia? Sobre això i moltes altres coses la Dra. Sala ens informarà, de forma propera i amb la sensibilitat que el tema requereix, de tots els dubtes que pugueu plantejar.

Sala Casal de Cultura de Valldoreix

Sala Casal de Cultura de Valldoreix

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad