684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau – “El Caftan azul”

Cinema a la Nau – “El Caftan azul”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

17/11/2023

20:00

Descripció

emd-valldoreix

 

Organitzen: Valldoreix Espais Naturals (VEN)  i EMD de Valldoreix

 

LE BLUE DU CAFTAN

Bona nit a tothom!

Maryam Touzani, directora d’aquesta pel·lícula i guionista juntament amb el seu marit Nabil Ayouch, ens proposa un viatge a una de les medines més antigues del Marroc, la Medina de Salé.

Viatge no només geogràfic sinó que ens endinsa a la COMPLEXITAT individual, social i política d’alguns temes. Complexitat que encara mantenen alguns països on la moral pública tradicional és preservada, vigilada i controlada per les lleis de l’estat, i penada si no es compleix.
Ens situem, doncs, en el moment present d’un Marroc que sembla haver-se quedat suspès en un periode de temps i d’espai indeterminats.

Com ho aborda aquesta combativa documentalista i guionista marroquina?
Fins ara amb un cinema social que combina humanisme amb refinament. Guió sempre pendent dels detalls de la vida de cada dia dels tres protagonistes, on l’amor i el dolor es fan companyia, tant amb una clandestinitat interior com exterior.

Central és explicar les històries tal com les emmarquen la fotografia de la polonesa Virginie Surdej i la música del compositor danès Kristian Eidnes Andersen, ja que aquests relats valents i generosos expressats amb tendresa poden, també, canviar la forma de pensar. Si la societat canvia, sovint, (però no sempre) les lleis que la segueixen ho fan.

La proclama és: “Llibertat de ser qui ets i d’estimar a qui vols estimar”

El caftà ha de perdurar al pas del temps a diferència d’algunes creences.

Entrem, doncs, al Teixit i Brodat d’aquesta pel·lícula. Testimoni i denúncia dels, expressament, oblidats.

Moltes gràcies!

Imma Figa Avellana.

 

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad