684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau- “Lunana un yak a l’escola”

Cinema a la Nau- “Lunana un yak a l’escola”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

15/12/2023

20:00

Descripció

emd-valldoreix

 

Organitzen: Valldoreix Espais Naturals (VEN)  i EMD de Valldoreix

 

Bona nit a tothom!

La capacitat del cinema per descobrir racons meravellosos del nostre planeta, es posa de manifest en la pel·lícula d’avui:

Lunana, amb els seus 56 habitants i a 4800 metres d’altitud, és un poble remot de Buthan, país de l’Himalaia entre la Xina i l’Índia. “Vall Fosca” és el significat del seu nom que té com a animal sagrat el iac.

El director i guionista Pawo Dorji i el seu fotògraf Jigme Tenzig, són cosins i la cirereta és que de petits van créixer junts.

Tot el repartiment, de producció, que forma part d’aquest film, fa el camí des de Timphu, la capital, fins a Lunana, perquè tot plegat es pugui realitzar amb més honestedat i passió. Protagonistes, també, els seus càlids i savis habitants que no havien vist mai ni una càmera.

En aquesta òpera prima de Pawo Dorji emprenem, a poc a poc, un llarg viatge per muntanyes gens freqüentades. Viatge per anar diferenciant el que ens és útil del que ens és valuós.

El seu director ens sedueix sense escarafalls fent-nos gaudir de les coses senzilles i sinceres de la gent que conviu amb les seves arrels orgullosa del sentit de pertinença a aquesta remota contrada.

El seu protagonista Ugyen, al començament de la pel·lícula, porta una samarreta amb el lema de la “Felicitat” tant en valor i cultivada en aquest país.

Yi Chen Chiang i Duu -Chih Tu, ens hi composen la banda sonora.

Com que entre molts temes ens parla, també, d’escola, d’alumnes, del paper del mestre… Ens podem preguntar: qui n’ha après més d’aquesta experiència?

Bones Festes a tothom i gràcies per ser-hi!

Imma Figa Avellana

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad