684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau “Cartas a Roxane”

Cinema a la Nau “Cartas a Roxane”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

15/10/2021

20:00

Descripció

emd-valldoreix

Organitza: Valldoreix Espais Naturals

Col·labora : EMD de Valldoreix

 

112 minuts

Comèdia-Drama-Biòpic

França · 2018

No recomanada a menors de 7 anys

Direcció: Alexis Michalik

Intèrprets: Thomas Solivéres, Dominique Pinon, Olivier Gourmet, Lucie Boujenah, Guillaume Bouchède, Alexis Michalik Simon Abkarian, Blandine Bellavoir, Mathilde Seigner

Sinopsi:

París, 1897, en plena Belle Époque. Edmond Rostand és un dramaturg prometedor. Però tot el que ha escrit ha estat un fracàs i ara és víctima d’una paràlisi creativa total. Gràcies a la seva admiradora, la gran actriu Sarah Bernhardt, coneix el millor actor del moment, Constant Coquelin, que insisteix en treballar en la seva pròxima obra. I, a més, vol estrenar-la en tres setmanes. El gran problema per a l’Edmond és que encara no la té escrita. Ni tan sols sap de què va. Només té el títol: “Cyrano de Bergerac”.

Segurament heu llegit una mica de que tracta aquesta pel•lícula francesa de 2018 titulada Edmond en la seva versió original i haureu dit “un altre film francès” i realment els francesos estan aconseguint col•locar-se al capdavant d’aquest bon cinema europeu.
La peli no segueix l’obra del Cyrano de Bergerac que és l’obra de teatre francesa més famosa de la història, si no que mostra les trifulgues i incerteses del dramaturg Edmond Rostand per aconseguir en poquíssim temps escriure aquesta monumental obra de la qual només tenia clar el títol, i la qual va ser representada gairebé sense assajar-la.

No podem dir que es tracti d’una tragèdia, comèdia romàntica excèntrica frívola, o d’un vodevil o drama biogràfic, si no que més aviat l’enginy del director (Alexis Michalik) els barreja tots ells i ens mostra com és el teatre clàssic dins del cinema.
Destaquem les enèrgiques interpretacions, la passió dels actors, el vestuari, els personatges, la banda sonora, la escenografia i la fotografia.
I si a més l’hi afegim el repartiment d’actrius i actors com Thomas Solivérès (Intocable), Dominique Pinon (Amélie), Blandine Bellavoir (Los pequeños asesinatos de Agatha Christie), Guillaume Bouchède (Mañana empieza todo), Simon Abkarian (Casino Royale), entre altres l’obra puja molt el seu nivell.
En definitiva és una còmplice declaració d’amor al teatre de la Belle Epoque del Paris de l’any 1897 que de ben segur us agradarà.

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad