684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau “El acusado”

Cinema a la Nau “El acusado”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

16/12/2022

20:00

Descripció

emd-valldoreix

 

Organitzen: Valldoreix Espais Naturals (VEN)  i EMD de Valldoreix

 

El Acusado ( les choses humaines )
França 2021

Director : Yvan Attal

Sinopsi: Alexandre és un fill exemplar que estudia en una prestigiosa universitat. Durant una breu visita a París, Alexandre coneix a Mila, la filla de la nova parella de la mare, i la invita a una festa. El dia següent, Mila presenta una denúncia contra Alexandre per violació, que destrueix l’harmonia familiar i que posa en marxa una inextricable màquina judicial mediàtica que confronta versions oposades.

Adaptació al cine de una novel·la de Karine Tuil “Les Choses Humaines”
El actor-director Yvan Attal neix a Israel i no surt al film, però sí ho fa el seu fill Ben Attal com a protagonista i la seva esposa Charlotte Gainsbourg que fa de mare.
Al director Yvan Attal ja vam tenir ocasió de veure’l en “Una razón brillante” que vam projectar aquí mateix ara fa 3 anys i que ens va entusiasmar.
La pel·lícula es limita a plantejar-nos el conflicte des del punt de vista del suposat agressor i la suposada víctima i no intenta manipular al espectador perquè sigui ell mateix el que en tregui les pròpies conclusions.

Un vibrant drama judicial subjecte a les diferents interpretacions de totes les parts involucrades en el procés (fiscals, advocats, acusat, denunciant, jurat ….)

Tant les interpretacions com el guió, la fotografia i la banda sonora són excel·lents i podem considerar el film com una barreja de drama familiar, thriller judicial i escàndol mediàtic.

Josep M Pujols

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad