684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau “El Oficial y el espía”

Cinema a la Nau “El Oficial y el espía”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

17/12/2021

20:00

Descripció

emd-valldoreix

Organitza: Valldoreix Espais Naturals

Col·labora : EMD de Valldoreix

 

Sinopsi: Roman Polanski rememora el cas Dreyfus, un dels casos de difamació més infames de la història de França. Aquest tinent va ser injustament acusat de traïció per l’exèrcit francès. La pel•lícula va guanyar el Gran Premi del Jurat al Festival de Venècia.
El capità Alfred Dreyfus, un jove oficial jueu, és degradat per espiar per a Alemanya i condemnat a cadena perpètua a l’illa del Diable, a la Guaiana Francesa. Entre els testimonis que fan possible aquesta humiliació es troba el coronel Georges Picquart, encarregat de liderar la unitat de contraespionatge que va descobrir a l’espia. Però quan Picquart s’assabenta que es continuen filtrant secrets militars als alemanys, s’endinsarà en un perillós laberint de mentides i corrupció, posant en perill el seu honor i la seva vida.
És realment interessant la manera com Polanski explica tot aquest episodi amb gran fidelitat sense inventar-se ni afegir res, de manera que és de gran utilitat per aquells que volen conèixer la veritable història.
Tot i no ser el millor de la seva filmografia (Polanski ja va pels 80 ) la pel•lícula està filmada amb energia i gràcia en tot moment. El film pot semblar fred i jo diria que més aviat és analític i ben narrat i fa que l’espectador en cap moment s’arribi a avorrir.
Polanski, mestre de vàries arts, es rodeja d’una desena d’actors de teatre provinents de la Comédie Francaise per posar-los en escena on cal destacar Louis Garrel com a Dreyfus y molt especialment Jean Dujardin com a Picquart
El film és un plaer pels sentits i desenvolupa una història amb molt calat sociològic ja que toca temes tant delicats com la corrupció, la conveniència política, l’antisemitisme i la justícia.
No puc acabar sense mencionar a més de l’excepcional actuació, els decorats i la vestimenta que son francament impressionants i que et traslladen als darrers anys del segle XIX.
Us desitgem Bon Nadal, bones festes i fins l’any que ve !!!!

Josep M Pujols

 

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad