684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau- “L’INNOCENT”

Cinema a la Nau- “L’INNOCENT”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

09/02/2024

20:00

Descripció

emd-valldoreix

 

Organitzen: Valldoreix Espais Naturals (VEN)  i EMD de Valldoreix

 

Presentació de la pel•lícula L’Innocent de Louis Garrel

Argument
La Sylvie és uns dona madura professora d’interpretació en una presó i s’enamora de Michel, un dels reclusos, amb qui vol iniciar una nova vida quan quedi en llibertat. El fill de Sylvie, l’Abel, no ho veu amb gaire bons ulls i, amb el suport d’una amiga, la Clemence, es proposa protegir la seva mare de totes les maneres possibles.
Aquesta pel•lícula va rebre 11 nominacions als Premis Cèsar de l’Acadèmia Francesa i va ser guanyadora en els apartats de millor guió original i millor actriu de repartiment (Noémie Merlant).

Breu semblança del director i actors
La pel•lícula està dirigida per Louis Garrel, que n’és a l’hora actor principal i coguionista. Es un director jove (40 anys), fill d’una família de gent del cinema (Pare, Mare i Avi). Com actor va adquirir notorietat amb la seva interpretació a la pel•lícula Soñadores del reconegut director italià Bernardo Bertolucci.
La principal paper femení és interpretat per Anouk Grinberg actriu veterana nascuda a Bèlgica que, a títol de curiositat, és autora d’un recull d’escrits (exponent del que s’anomena Art Brut) testimonis de persones expulsades de la societat, moltes preses per boges, que va convertir en una obra de teatre força comentada a França titulada ¿Per què jo haig de parlar com tu?.
El personatge del ex-presidiari és interpretat per Roschdy Zem, actor i cineasta d’origen marroquí. Guanyador del premi a millor actor al Festival de Cannes 2006 per la pel•lícula Días de Gloria. Al 2011 va dirigir la pel•lícula Omar Killed Me nominada per representar a Marroc als Oscars com a millor pel•lícula estrangera.

Comentari
La historia es desenvolupa a la regió de Lyon, i és una entretinguda comèdia romàntica que, no obstant, sota una aparent lleugeresa planteja alguns temes de més calat. Tal vegada una subtil invitació a reflexionar sobre els prejudicis que envolten la reinserció dels ex-presidiaris o sobre les dificultats per superar una tragèdia personal. En tot cas, la banda sonora, amb música de synth-pop francès, contribueix a crear un ambient barreja de suspens i carrera esbojarrada.
En definitiva, un bon exponent del cinema francès actual.

Ricard Serlavós

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad