684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau “Luzzu”

Cinema a la Nau “Luzzu”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

16/06/2023

20:00

Descripció

emd-valldoreix

 

Organitzen: Valldoreix Espais Naturals (VEN)  i EMD de Valldoreix

 

Luzzu
Cinema a la Nau 16 de juny 2023

Bona nit a tothom i gràcies per venir a una nova sessió de Cinema a la Nau
Quan la Comissió de Cinema del Ven ens vàrem reunir per decidir la programació d’aquest darrer trimestre, ens vàrem posar d’acord en posar aquesta pel•lícula per la sessió del més de juny.
Potser perquè és una pel•lícula ambientada a una petita població de l’illa de Malta i el mar hi és molt present com un personatge més.
Tot i que ni el seu director, Alex Camilleri, ni els actors no són molt coneguts pel públic en general, aquesta pel•lícula de l’any 2021 ha obtingut importants reconeixements en diferents Festivals internacionals com el Premi Especial del jurat en la categoria Drama, com millor actor pel protagonista Jesmark Scicluna) al prestigiós Festival de Cinema Independent de Sundance l’any 2021 i el Premi Independent Spirit: Someone to Watch Award, pel director el mateix any 2021.
També va ser pre-candidata a l’Oscar a millor Film Internacional 2022.
Avui us presentem una pel•lícula especial i diferent perquè amb un plantejament modest,
quasibé com un documental, ens mostra l’ample procés de transformació d‘una societat, que passa per la lenta desaparició del oficis tradicionals com la pesca artesanal o la pagesia, a una societat tecnificada on sovint dominen la corrupció de les administracions i la inutilitat d’unes lleis absurdes.
Crec que tots hi reconeixerem fàcilment, fets i accions molt reals.
A partir doncs dels problemes quotidians d’un senzill pescador tradicional i de la descripció de les seves relacions amb l’entorn familiar i social, ens mostra una realitat social molt més amplia i profunda.
Fixeu-vos que , afortunadament per nosaltres, tot això el director, Alex Camilleri, que a la vegada és el guionista, ens ho ha descrit d’una forma molt agradable i alhora entretinguda, i això fa que la pel•lícula es segueixi amb interès i plaer.
En resum, Luzzu és una pel•lícula senzilla i modesta però molt digna, autèntica i honesta amb l’espectador.

Claudina Ferrando

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad