684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau “Ray”- La vida i la música de Ray Charles

Cinema a la Nau “Ray”- La vida i la música de Ray Charles

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

20/01/2023

20:00

Descripció

emd-valldoreix

 

Organitzen: Valldoreix Espais Naturals (VEN)  i EMD de Valldoreix

 

Ray

Estats Units · 2004

Drama / Biogràfic · 146 min

Ray Charles va ser un músic pianista i cantant talentós, afectat per una ceguera als 7 anys a causa d’un glaucoma, que no va ser obstacle a la seva carrera pel seu afany de superació. Sortit d’una família humil es va anant situant musicalment degut a la seva creativitat a base de fusionar el gospel, rock, jazz, i country blues
La seva vida personal, com la de molts famosos, va ser turbulenta sobretot per les seva adició a les drogues.
Va tenir la sort de conèixer als 15 anys el gran Quincy Jones , compositor i trompetista, que el va ajudar a situar-se en la seva carrera musical amb el que al principi tocava a Bars, Clubs i Festes de Casament.
La pel•lícula intercala imatges tendres de la seva infantesa i ens mostra els esdeveniments de la seva carrera musical. La Interpretació de Jamie Fox és fabulosa i segurament no es distingeix gaire del personatge real. La realització també es bona i la ambientació et transporta als temps del racisme als EEUU.
La banda sonora és la original i el “Genius” com l’anomenaven, ha estat un dels artistes més reconeguts en el panorama mundial amb 104 singles, 51 longplays i 11 pelicules i a la llista dels 100 cantants millors de tots els temps només va ser superat per Aretha Frankling.
Podríem parlar molta estona del film i del personatge però millor ens deixarem portar per la seva música i si en teniu ganes podeu afegir-vos als seus ritmes.
Josep M Pujols

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad