684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cinema a la Nau “Una razón brillante”

Cinema a la Nau “Una razón brillante”

Fòrum Visual

Nau de Cultura de Valldoreix

08/11/2019

20:00

Descripció

emd-valldoreix

Organitza: Valldoreix Espais Naturals

Col·labora : EMD de Valldoreix

 

(Le brio). Una razón brillante

França · 2017

Comèdia · 95 min.

Direcció: Yvan Attal és un actor i director israelià-francès no gaire conegut i creiem que aquesta és la seva millor pel·lícula.

Intèrprets principals :

Daniel Auteuil és actor de teatre, actor i director de cinema francès nascut a Alger i ha fet innumerables pel·lícules com : Conversaciones con mi jardinero, Entre amigos, Las confesiones …..

Camélia Jordana aquesta ha estat la seva primera pel·lícula i des de llavors l’hi plouen els contractes.

Una lliçó francesa ben interpretada encara que convencional. Pot semblar forçada i manipuladora però els personatges son suficientment interessants i els interpretes ho broden com volen.
No és una brillant pel·lícula però sí és una entretinguda comèdia on hi sobresurten les interpretacions dels dos actors principals, alguns cops d’humor, la exposició del xoc entre diferents cultures i sobretot un recordatori de la importància del llenguatge com a instrument de poder i convicció i com a eina del ser humà per transmetre qui som i que volem.

 

És una nova posta en escena del mite Pigmalió que G.B. Shaw va fer en teatre i després fou adaptada al cinema musical de George Cukor amb el nom de My Fair Lady.
En aquest cas, Yvan Attal ho adapta a la societat actual i utilitza el marc de la universitat parisenca on una jove estudiant de forta personalitat serà preparada per un cínic i mal educat professor per participar en un concurs nacional d’oratòria. Per tant la confrontació està servida per construir una comèdia on no hi faltarà la ironia, la crítica social i també els moments emotius

Sinopsi: Neïla Salah és una jove de l’extraradi parisenc que somia ser advocada. Es matricula a la Facultat de Dret més important de París, però el primer dia de classe, la Neïla té un enfrontament amb Pierre Mazard, un professor polèmic, conegut per ser provocatiu i per parlar fora de to. Obligats per la Universitat, professor i alumna han de preparar junts un concurs de debat nacional. Encara cínic i arrogant, el Pierre podria ser l’entrenador perfecte per a l’entusiasta Neïla, però cal que superin primer els seus prejudicis.

En definitiva és una bona pel·lícula amb tocs d’humor i que toca un tema molt complicat com és el racisme i més en un país com França on hi ha molts habitants d’altres orígens principalment l’àrab.

 

 

 

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad