684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

Cicle d’Òpera al VEN’t – “l’Elisir d’Amore”

Cicle d’Òpera al VEN’t – “l’Elisir d’Amore”

Concert de música

Nau de Cultura de Valldoreix

17/12/2022

19:00

Descripció

emd-valldoreix

Organitza: Valldoreix Espais Naturals

Col·labora : EMD de Valldoreix i AprÒpera

Concert de música en viu

Entrades per ENTRAPOLIS  : https://www.entrapolis.com/entrades/lelisir-damore-versio-concert

Selecció dels millors fragments de l’òpera buffa més famosa de Gaetano Donizetti (1789-1848)

Concert en col·laboració amb l’Associació AprÒpera
Presenta: Josep M Oroval

Fitxa artística:

Gisela Villamayor, soprano

Marc Sala, tenor

Toni Marsol, baríton

Josep Buforn, piano

Resum argumental:

En un petit poble Nemorino, un camperol humil, viu un amor impossible per Adina, la més rica, bella i culta del poble.

Arriba aleshores un xarlatà, Dulcamara, que ven un elixir que ho cura tot, fins i tot pot fer que la persona estimada s’enamori de tu en 24h. Nemorino es gasta tots els seus diners per comprar aquest elixir, que en realitat és vi.

Nemorino acaba borratxo i Adina es pica davant de la indiferència de Nemorino. Per tal de donar-li gelos, Adina anuncia que es casarà inmediatament amb Belcore, un sergent fanfarró.

Nemorino es desespera i vol comprar una segona dosi de l’elixir, per tal d’accelerar l’efecte. Com no té més diners, està disposat a arriscar la vida i s’allista a l’exèrcit per tal d’aconseguir la paga necessària.

Adina queda commoguda pel gest d’amor sincer del jove, trenca el compromís amb Belcore i li declara el seu amor a Nemorino. Un final feliç per una òpera plena de comicitat com de romanticisme.

Gisela Villamayor

S O P R A N O
S O B R E M I
Nascuda el 27 d’abril de 1993 a Barcelona.
Va començar els estudis musicals en
l’especialitat de Trompa, arribant a tocar
en importants orquestres com la JONC
Alevins i en desenes de projectes
professionals.

P R E M I S , B E Q U E S I R E C O N E I X E M E N T S
Grau Professional de Música (trompa: 2014, i cant: 2016) al CMMB.
Grau Superior de Trompa el 2018, amb Ionut Podgoreanu al
Conservatori Superior del Liceu.
Grau Superior de Cant amb Oriol Rosés i Pau Casan al
Conservatori Superior Liceu, 2020.
Màster en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània amb
Dolors Aldea i Marta Pujol, Conservatori Superior del Liceu, 2021
Alumna activa en masterclasses de: Jaume Aragall, Carmen
Bustamante, Vicenç Esteve Madrid, Maria Bayo, Fiorenza Cedolins,
Francesca Roig, Dolora Zajick, Patrizia Cio

Marc Sala

Tenor

Nascut a Barcelona, estudia al Conservatori Superior del Liceu amb Eduardi Giménez, i al Conservatori de València amb Ana Luisa Chova. Ha rebut cursos i classes magistrals de Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Dolora Zajick o Jaume Aragall. També té estudis d’Història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’any 2006 debuta el rol de Tamino amb l’Escola d’Òpera dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i des d’aleshores ha participat en diverses produccions de l’associació. Ha cantat a teatres i auditoris com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Teatro Campoamor d’Oviedo, Opera Las Palmas, Teatro Arriaga Antzokia de Bilbao, Palau de les Arts de València, Teatro Comunale de Treviso, Teatro Comunale di Ferrara, Teatro Nacional de Panamá, Teatro Municipal de Caracas, entre d’altres. Ha enregistrat l’òpera Alba eterna d’Albert Guinovart, així com Le siège de Corinthe amb Festival Rossini de Wildbad.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2013/14 amb l’espectacle infantil La petita flauta màgica, producció que cantà de nou la temporada 2016/17.

Toni Marsol

Baríton
Inicià els seus estudis al Conservatori de Cervera i els continuà al Conservatori Superior del Liceu amb Carmen Bustamente, tot culminant-los amb premi d’honor. El seu repertori inclou els rols de Papageno (La flauta màgica), Figaro (Le nozze di Figaro), Don Giovanni i Leporello (Don Giovanni), Marcello (La bohème), Scarpia (Tosca), Escamillo (Carmen), Don Magnifico i Dandini (La Cenerentola), Germont (La traviata), Jago (Otello), Malatesta (Don Pasquale) i Dulcamara (L’elisir d’amore), entre d’altres. A més, ha participat a l’estrena europea de Dead man walking al Teatro Real de Madrid, producció que també ha interpretat al Barbican Centre de Londres, i a l’estrena absoluta de Je suis narcissiste (R. García-Tomás).

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2000/01 amb un recital al Foyer. Posteriorment hi ha actuat amb Rusalka (2012/13), Cendrillon i Il prigioniero (2013/14), La traviata (2014/15), Don Giovanni i Rigoletto (2016/17), Andrea Chénier (2017/18), L’italiana in Algeri (2018/19), Turandot (2019/20) i Don Giovanni i Lessons in Love and Violence (2020/21).

JOSEP BUFORN, piano

Nascut a Barcelona, va estudiar al Conservatori de Música del Liceu. Estudia piano a The Associated Board of the Royal School of Music (Regne Unit) i al Conservatori del Bruch de Barcelona amb la Maria Jesús Crespo amb les més altes qualificacions. Ha rebut classes magistrals de Luiz De Moura Sousa, Drath Nina, Nina i Peter Bithell Svetlanova.
Ha estat guardonat amb el primer premi de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès i el Primer Concurs de Piano Ricard Viñes de Lleida. Recentment, ha guanyat el premi al millor pianista acompanyant del Concurs Intercentros de Madrid.
Té una extensa experiència com a pianista acompanyant, mestre repetidor i músic de cambra i també ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Nacional de Catalunya (OBC) I la Banda Municipal de Barcelona

Nau de cultura

Nau de cultura, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Cugat del Vallès, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad