684 19 63 14 | ven@vdx.cat Fes-te Soci

XX- Sortida Cultural – Un dia amb Lluís Domènech i Montaner

XX- Sortida Cultural – Un dia amb Lluís Domènech i Montaner

Sortida Cultural

Canet de Mar i Barcelona

21/03/2024

09:00

Descripció

20a Sortida Cultural, 21 de març del 2024
Un dia amb Lluís Domènech i Montaner
Hola a tots i totes!
Us proposem una sortida de tot el dia, de la mà d’aquest famós arquitecte. Al matí ens desplaçarem en autocar a Canet de Mar i farem una visita guiada, per a nosaltres sols, a la casa-museu Domènech i Montaner.
La casa museu és un espai format per dues edificacions de gran interès patrimonial: la Masia Rocosa, una masia del segle XVII, i la Casa Domènech (1919), d’estil modernista. Els dos edificis mostren la trajectòria polifacètica de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), un dels pares de l’arquitectura modernista catalana. La Casa Domènech (1918-19) és la darrera obra de l’arquitecte. Lluís Domènech projectà la planta baixa de la mansió familiar com la zona diürna, amb el menjador, la sala d’estar, la cuina, el bany i l’habitació del servei. A les plantes superiors Domènech hi col·locà les cambres de dormir al voltant de l’escala, que forma un pati interior. La darrera planta era la destinada als néts.
La Masia Rocosa va ser l’originària casa d’estiueig dels Domènech, ja que el mas era propietat de la família de la seva esposa, Maria Roura, una nissaga de naviliers i terratinents de Canet de Mar. Després del seu matrimoni, la família Domènech acostumava a passar gran part de l’any a Canet en aquest mas del segle XVII.
Anirem a dinar al restaurant modernista 6Q, instal·lat a l’interior de la Casa Roure, també del mateix arquitecte, i que es troba a molt poca distància del museu. Ofereix una cuina d’autor basada totalment en la cuina tradicional catalana. Podrem triar un menú personalitzat, amb un primer, un segon i postra a gust de cadascú.

En acabar, anirem amb l’autocar a Esplugues de Llobregat, on ens estaran esperant al museu de Can Tinturé, que ha tingut la gentilesa de preparar-nos una visita guiada particular a l’exposició “El poder de l’escenari” en l’obra de Domènech i Montaner. La mostra fa un recorregut per quatre obres de l’arquitecte: l’Institut Pere Mata, la Casa Navàs de Reus, la Fonda Espanya i el Palau de la Música Catalana de Barcelona. Els exemples posen de manifest com, aquest geni creatiu, construïa espais no només funcionals, sinó que es convertien en escenaris on el relat prenia protagonisme per sobre de la decoració. A més, l’exposició destaca la col·laboració entre Domènech i Montaner i la fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis d’Esplugues, mostrant el vincle profund entre l’arquitectura i l’artesania local.
El preu de les visites guiades i del dinar (cafès i extres no inclosos) és de 29 €. Tan aviat coneguem el nombre de persones interessades, podrem saber el cost de l’autocar.
Donat que cal saber si ens hauran de reservar un o dos guies per a la visita de Canet de Mar i fer efectiu el 60% del seu import, necessitem saber el nombre d’assistents com més aviat millor. Us preguem que feu la prereserva abans del dilluns dia 4. Com ja sabeu, si no s’assoleix un nombre mínim de persones, la visita pot quedar anul·lada. Ens trobarem a la cantonada del Carrer Sant Albert–Passeig de Rubí a les 9:30h. L’arribada a Valldoreix està prevista sobre les 18:45h.
Animeu-vos!

PL. CATALUNYA

PL. CATALUNYA, 08002 Barcelona, España

View larger map
Aquest lloc web utiliza cookies. Pots veure aquí la política de cookies. Si continues navegant estàs acceptant-la    Veure
Privacidad